Contact an Expert

Thread: L4445A with National Instruments Switch Executive


Permlink Replies: 6 - Pages: 1 - Last Post: Jun 17, 2013 4:29 PM Last Post By: lhornburg
leonab

Posts: 2
Registered: 02/08/12
L4445A with National Instruments Switch Executive
Posted: Feb 8, 2012 10:43 AM
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
Hello,

I am trying to get the L4445A Switch driver to work in the National Instruments Switch Executive and cannot see the channels on the Y1151A modules I have plugged in. I installed all the ivi drivers via http://www.home.agilent.com/agilent/edi ... id=1667733

I use Measurement and Automation Explorer and could see my L4454A under the devices. Note I am using LXI. I then went to the IVI section and setup a driver session. In the general tab under driver setup I entered dmm = false, slot1=L4445. For the hardware tab, I setup the L4445A as a hardware asset. I then created a Logical name that used this driver session and then created a NI Switch Virtual Device that used this IVI switch. When the window opens, the only channels I see are abus1 through abus4. I do not see all the individual channels to my switches such as 1101. I am trying to control SP6T RF switches as well as SPDT RF switches.

I tried dmm=false, slot1=Y1151A, dmm=false, slot1=L4445A and several other things in the driver setup and either no channels appear in the switch executive virtual device or I only see the abus channels. Any idea what I am doing wrong or will the L4445 not work in switch executive?
tomc

Posts: 217
Registered: 01/12/11
Re: L4445A with National Instruments Switch Executive
Posted: Feb 8, 2012 1:09 PM   in response to: leonab in response to: leonab
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
The Agilent IVI Switch driver does not support the L4445A or the equivalent 34980A/34945A. It can't because this is basically a large digital IO instrument and IVI Switch has no way of telling what it is driving because there is a huge variety of external switches and attenuators that can be connected to the L4445A. Consequently NI Switch Executive doesn't support the L4445A. I suggest you try the built-in webGUI for the L4445A. Simply type the L4445A IP address into your web browser and you can easily configure and control the switches.
leonab

Posts: 2
Registered: 02/08/12
Re: L4445A with National Instruments Switch Executive
Posted: Feb 8, 2012 1:22 PM   in response to: leonab in response to: leonab
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
Thank you Tomc. That was my fear that it simply isn't supported however Switch Executive is listed as supported in the data sheet: http://cp.literature.agilent.com/litweb ... 4828EN.pdf

I do think it is possible to make a product such as this work with switch executive via IVI as National Instruments has a similar product that does work: http://forums.ni.com/t5/Switch-Hardware ... ogin=False

It would be great to see Agilent do the same with the L4445A and in the mean time, remove Switch Executive support from the data sheet if it does not work.
tomc

Posts: 217
Registered: 01/12/11
Re: L4445A with National Instruments Switch Executive
Posted: Feb 8, 2012 4:16 PM   in response to: leonab in response to: leonab
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
Your right. Thanks for the feedback. I'll get the data sheet corrected. There is a good reason why it's not supported although I haven't been able to fully understand it so far. I'll let you know when I get it figured out. The NI PXI-2567 appears to be a much simpler device without all the customizing provided by the distribution boards that plug into the 34945EXT extender modules required for the L4445A.
Denis


Posts: 3
Registered: 06/10/13
Re: L4445A with National Instruments Switch Executive
Posted: Jun 10, 2013 8:19 AM   in response to: leonab in response to: leonab
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
i am tring to found a IVI-COM driver compatible with windows 7. The one (32 bits) is not able to work in 64 bits. I am working with Visual studio, Visual basic and with X86 (32 bit) the driver work but in 64 bit or any CPU , i have few error message and i am not able to communcate with the L4445A. IVI share is install, Agilent I/O connect, visa-com.... I am able to open the instrument web page. All is ok with the instrument. The problem is the IVI driver not avalable for windows 7OS 64 bits. please help mr with that.
connectivity

Posts: 66
Registered: 03/29/12
Re: L4445A with National Instruments Switch Executive
Posted: Jun 10, 2013 4:20 PM   in response to: Denis in response to: Denis
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
Hi Denis,

You are correct. The L4445A IVI-COM driver is 32 bit only (it does not provide a 64 bit COM assembly). Therefore I expect you to be recieving compilation errors compiling with a x64 or AnyCPU IVI-COM project. I have asked the division when the driver will be ported to 64 bit. I am still waiting to hear about the driver.
Connectivity

Edited by: connectivity on Jun 14, 2013 8:59 AM
lhornburg

Posts: 483
Registered: 01/15/10
Re: L4445A with National Instruments Switch Executive
Posted: Jun 17, 2013 4:29 PM   in response to: connectivity in response to: connectivity
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
Hello, I had one of my colleagues look into this. Currently there is no plan to upgrade the driver to support 64-bit. They put in an enhancement request on this, so it will be reviewed next time they are working on driver defects/upgrades for this product.

Sorry.

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums